kan äta 100.

 
Fredagsmys med mig själv som vanligt haha. Emma är iväg med jobbarkompisar och Lelle är också på rymmen någonstans. Skulle egentligen tillbringat kvällen med Sofi och Nathalie men eftersom jag har haft migränanfallet från helvetet idag så är det nog bättre att jag lägger mig tidigt och sover ordentligt. 
Har i alla fall lyxat till det lite grann i ensamheten med varma mackor och hemmagjord romsås (och ja, dom är så goda att jag skulle kunna äta 100!) omnom. 
Imorgon är det lördag och tvätt/städ/göraalltannatsomjagintehinnerannars dag + att jag ska åka blåa linjen till Rådhuset för att käka frulle med dom två tjejerna nämnda ovan. Så det ser jag ju fram emot såklart. Nu ska jag nog göra mig en till varm macka och krypa till sängs sen.
 
Ha en fin fredagskväll!
/ Ellinor
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

Nunca Mas - Aldrig mer

 
 För att jag bestämmer
"För att jag bestämmer, genom den personliga självbestämmanderätten, grunden i den mänskliga värdigheten, att jag inte accepterar något förbud eller ingripande i mina sexuella och reproduktiva rättigheter, alltså mina rättigheter som fullvärdig människa. Som självständig individ, vägrar jag att underkasta mig kränkande behandlingar, godtyckliga ingripanden och påtvingande förmyndarskap i mitt beslut om att bli eller inte bli mamma.

För att jag är en fri människa, åberopar jag samvetsfrihet som den fundamentala grunden till att fatta mina egna moraliska beslut. Jag anser de hycklare som åberopar ”frihet” som argument för att begränsa den, och de ondskefulla som inte tar hänsyn till det lidande som följer av att pålägga alla sina egna religiösa livsprinciper.

För att jag är en fri människa, vägrar jag att acceptera ett påtvingat moderskap och en förmyndarregim som dömer ut kvinnor som ”sexuellt och reproduktivt minderåriga”.

För att jag lever i en demokrati och är demokrat lyder jag under de regler som skiljer ”rättighet” från ”synd” och ”lag” från ”religion”. Ingen politiskt vald majoritet, hur absolut och demokratisk den än må vara, har rätt att omvandla rättigheter till brott och tvinga oss att följa religiösa principer genom hot om straffrättsliga påföljder. Som medborgare, kräver jag av våra ledare att de inte omvandlar den demokratiska makten, skyddandet av mångfalden, i maktfullkomlighet.

För att jag bestämmer, är en fri människa och lever i en demokrati kräver jag av regeringen, av alla regeringar, att man behåller den nuvarande Lagen om sexuell och reproduktiv hälsa och avbrytande av graviditet, för att gynna självbestämmanderätten, bevara samvetsfriheten och garantera alla kvinnors rätt till oliktänkande.

För att jag bestämmer, är en fri människa och lever i en demokrati kräver jag av regeringen, av alla regeringar, att man stiftar lagar som gynnar den personliga självbestämmanderätten, bevarar samvetsfriheten och säkerställer mångfald och oliktänkande.

För att jag bestämmer, är en fri människa och lever i en demokrati kräver jag att man behåller den nuvarande Lagen om sexuell och reproduktiv hälsa och avbrytande av graviditet, för att gynna den personliga självbestämmanderätten, bevara samvetsfriheten och säkerställa alla kvinnors rätt till oliktänkande."
                                                                                                                               
                                                                                   - Alicia Miyares
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Dagens... / länka inlägget

   

Solidaritet

Dagen slutar på topp.
Min onsdag börjar med 7h jobb. Sen drar jag hem för att fixa mig för avskedsmiddag hos Andrea och Ida. Och ikväll var det Idas tur att säga adjö till Stockholm för denna gången, nu så kommer hon jobba i Mariestad en tid framöver.
Kvällen började bra med taco och vin hos dem och avslutades med tequilashots och drinkar på älskade Solidaritet. En aningens påverkad Ellinor uppdaterar nu bloggen efter en sjukt galen kväll med musik, dans och många drinkar. Ikväll var vi tequlia queens!
Puss och hej,
full leverpastej
 
                                                 Jag behöver ingen annan än dig i mitt liv.
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

lill-lördag

Kan ju inte låta bli att tycka att jag är så jävla het!
Onsdagskväll och jag börjar fucka ur, vill att saker ska hända. Uttråkad till max.
Vill sova och sen dansa tills jag stupar!
 
     
 
                                                            (HAHA this one, dör <3)
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

roomies have more fun

Behövs inte så många ord eller stavelser.
Jag älskar dig.
 
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Foto - människor / länka inlägget

   

utan Maria, ingen Ellinor

 
 
Åh vad jag är lycklig nu! Har idag beställt tågbiljett till mig älskade syster. Så efter vad känns som 100 år så ses vi snart igen. Två dagar där jag bara får umgås med det allra finaste i mitt liv, min syster. Man trodde ju verkligen inte när man var yngre att man kunde sakna dig så. Under den tiden gick vi nog mest varandra på nerverna, bråkade som hund och katt och gjorde allt för att förstöra för varandra. Men idag, då saknar jag dig så att det gör ont. För det är bara med dig jag har delat mina hemligheter med. På det sättet som man gör när man är liten och inte kan sova om nätterna. Då låg vi och pratade i timmar om allt mellan himmel och jord.
Ja nu är jag så lycklig igen för att jag ska få ha egentid med min allra bästa vän.
 
Utan storasyster, ingen lillasyster.
Utan lillasyster ingen storasyster.
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

Naiv

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Musik / länka inlägget

   

klev upp för mossans skull

Året fick ingen såndär superstart som jag hade önskat.
Senaste veckan har jag tynat bort i min säng. Emma kom in förut och drog av mig täcket med orden "kliv upp ur sängen innan det börjar växa mossa på dig". Klev upp, men motvilligt.
Är inne i en sån period igen där jag verkligen inte orkar göra ett piss. Allt är jobbigt och det hjälper ju inte precis att jag har ont i huvudet och fryser/svettas om vart annat. Tror dock, eller skulle snarare säga att jag vet att om jag skulle ha en annan inställning så skulle jag vara på benen, pigg och kry inom 5 minuter. Men jag har bara ingen lust just nu. Tråkigt men sant. 
Ska ge det fram till fredag att tycka synd om mig själv. För på fredag kommer LÖNEN och då kan jag ÄNTLIGEN hitta på lite roligare saker än att ligga i min pyjamas och se på serier dagarna i ända. Ser fram emot det, kanske ska gå på bio, för mina ögon är ju inte fyrkantiga nog efter allt film/serie/youtube tittande haha! 
Så på fredag kommer jag sluta vara en bajskorv och bli rolig igen. För allas egen trevnad.
 
Fis och fjärt // Ellinor
 
P.S
Är så grymt mogen jag vet.
Kom på att jag ska skämma bort mig själv ordentligt på
fredag med god mat och ett glas vitt.
Längtar massor!
D.S
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

listar 2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja många saker

Hur har ditt 2013 varit?
Grymmt, fantastiskt, svinbra, underbart!

Blev du kär i år?
Nej

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?
8 februari

Bästa köpet?
Tågbiljetten till Stockholm i mars

Vad spenderade du mest pengar på?
krogen, mat, kläder

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja. Den bästa stunden på hela året var i februari när jag fick träffa Alisa igen efter 6 månader. Tårar av lycka när jag fick springa in i hennes famn!

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?
Oj, jag vet inte. Alla partylåtar då jag har festat som aldrig förr under 2013. Sen kommer Gotye - somebody that i used to know alltid betyda lite extra.

Vem har du umgåtts med mest?
Där är ju svaret lätt Emma, då vi är roomies.

Har du haft ett förhållande under 2013?
Nej, living single and free haha

Vart reste du under 2013?
var i USA en sväng i början av året, vilket var helt fantastiskt. Sen har det bara blivit resor inmon Sveriges gränser. Typ som Göteborg, hem till lilla Mariestad och massa tågandes till Stockholm.

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014?
Känner mig rätt nöjd med livet som det är, man vet ju aldrig vad som händer i framtiden heller.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Var i hemstaden. Fikade med Jenny på stan. Tog min första runda på systemet. Åkte hem med tanken av att inga av mina vänner "orkade" gå ut på min 20-års dag. Var svinarg och ledsen. På kvällen hade Jenny bjudit in alla till vad jag trodde bara var lite födelsedagsmys. Men dom alla bröt ut i skratt och jag förstod ingenting. Slutade med måndax i Lidköping och en redig fylla.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Många av mina val och situationer kunde jag ha skött bättre.

Vem saknade du?
Familjen, bästa vänner och förlorade vänner

De bästa nya människorna du träffade?
Åh det här svaret är helt och hållet till mina arbetskollegor. Så grymt underbara. Och att gå till jobbet på morgonen gör inte ett skvatt när jag vet vilka jag ska träffa. Speciellt min lilla norrlänning Anna. Som jag förövrit ska träffa på måndag för första gången på väldigt länge.

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?
Det löser sig, stressa inte upp dig på onödiga saker. Tänk på det lilla hjärtat. Och gör absolut inga saker som du inte vill göra! 

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Dagens... / länka inlägget

   

forever alone with gossip

Verkar som varenda jävel på min facebook festar idag. Och här ligger jag i min pyjamas för 3e dagen i rad. Mår lite bajs just nu. Ledsen och arg tjej! I torsdags fick jag gå hem från jobbet pga sjukt illamående och så har det fortsatt hela helgen. Usch och fy och blä. Och ikväll är min andra hälft ute på stan och jag är så sad att jag inte kan vara med och festa. Men det får bli någon annan gång när jag är på bättre humör och magen inte strejkar mot minsta lilla rörelse. (som den jättegärna kan få sluta med nu på en gång!!)
I övrigt så har jag snart tittat på 3 säsonger av Gossip Girl och jag börjar bli lite beroende. hehe. Livet just nu är så otroligt interresant som ni förstår. 
Nu ska jag återgå till min nya bbf som jag hat/älskar lite grann.
 
Ungefär såhär har jag regerat de senaste dagarna när Emmsi har kommit in och stört mig i min nya favoritserie
 
Och såhär har jag kännt varje gång avsnitten har kommit till sitt slut.


Men mest av allt är jag glad över att jag har något att sysselsätta mig med medan alla andra har superkul och försvinner in i dimman (Ganska bitter över detta, ja!)
 
Nu ska jag fortsätta roa mig så gott det går. Imorgon väntas jobb igen sen börjar en ny vecka på måndag. Skönt. Då ska det bli lite ändring på saker och ting. Mest för mig själv och mitt humör. Can't wait.
 
You know you love me
XOXO
Gossip Elli (haha)
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

Allt löser sig

Idag får bilden tala för sig själv.
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Dagens... / länka inlägget

   

Boo knows how i feel

Första dagen på jobbet idag efter julledigheten. Med knappt 2 timmars sömn känner jag mig rätt så mör i kroppen. En halv kanna kaffe och tigerbalsam under näsan (vad gör man inte för att hålla sig vaken på arbetstid) så klarade jag mig igenom dagen ganska okej.
Just nu känner jag mig något i stil med det här:

 
Ska bädda sängen igen efter att ha rivit bort lakan och överkast för jag todde att jag skulle tvätta idag, trött förvirrad tjej upptäcker att hon bokat tvättstugan imorgon. När sängen är bäddad igen kommer jag se ut såhär:
 
GOD NATT!
 
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Dagens... / länka inlägget

   

2014

Ja då knackade ett nytt år på dörren och tiden bara rusar iväg. 2013 har verkligen varit mitt år! Hunnit med så mycket fantastiska saker som jag aldrig gjort innan. 
Och tyvärr så står fortfarande bloggen tom. Det kanske blir ändring på det, det vet man aldrig.
I vilket fall så vill ja passa på att slänga in detta mest för mig själv. För att sedan titta tillbaka och minnas året då allt spårade (till något SÅ mycket bättre) 
USA resa, flytt till Stockholm, hittat min andra hälft, vuxit som människa, fått jobb, festat, dansat, förlorat vänner, varit förälskad, blivit sårad, växt som människa igen, träffat grymma människor, blivit teamleader, åkt oändligt med tåg, festat lite till, skrattat, gråtit, varit arg, varit fullständigt lycklig, hittat Av-block typ1 i mitt hjärta, sett nya platser, kysst okända, dansat ännu mera, vandrat långa promenader genom skogen, tränat, hållit löften, lärt mig saker om mig själv, lärt mig saker om andra, skaffat nya vänner,  osv osv osv
 
Mycket hinner man med på ett år. Och skulle så gärna vilja summera det mer detaljerat kanske detta också kommer, vem vet.
Men något som jag är så stolt över mig själv med från 2013 är att jag går in i det nya året med självförtroendet på topp. Tog mig några år att inse, men vem fan ska älska min kropp mer eller mindre än jag själv? Jag är ju för tusan stunning as hell, likaväl som alla andra. Med detta rundar jag av och önskar er alla en god fortsättning 
 
Love //
Ellinor

"a smile is happiness you'll find right under your nose"
 
 
 
 
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget