filmtips!

Har haft en riktig chillhelg. Humöret har inte riktigt varit på topp så har bara gosat ner mig i sängen och tittat på film efter film. Tipsar er verkligen om att se Inception och Water for elephants (Jag är seg och är säkert den enda som inte sett filmerna innan ;)) Men har ni inte sett dem så gör det, ni kommer inte att bli besvikna. Två grymmt bra filmer!

 

Inception:
Handlingen kretsar kring två män som arbetar med att bryta sig in i människors drömmar för att därigenom få deras undermedvetna att avslöja hemligheter. En dag får de i uppdrag att istället få en mäktig affärsman att agera på ett visst sätt genom att påverka honom i en dröm.
En enkel idé kan vara ovärderlig eller livsfarlig i en framtid där brotten begås i den mänskliga hjärnan. Dom Cobb har en unik förmåga att stjäla information direkt från källan, när hans offer är som mest sårbara - i drömmen. När det gäller företagsspionage är Cobb en legend, men det är ett rykte som kostat honom alla möjligheter till ett vanligt liv och som håller honom på ständig flykt.
Nu har han erbjudits en chans att vinna sitt liv tillbaka, om han lyckas med ett sista jobb. För det krävs att han ska tänja gränserna för vad han kan för att lyckas med något ingen tidigare kunnat göra: plantera information i ett annat medvetande.

Water for elephants:
När nyligen föräldralösa, kringdrivande Jacob Jankowski hoppar på ett passerande tåg så träder han in i en värld av galningar, dagdrivare och misslyckade individer, en andra-gradens cirkus som lämpar för överlevnad under den stora Depressionen. Den gör stopp varje dag i städer som aldrig tar slut.
Som en vetrinärsstudent som nästan fick sitt diplom så blir Jacob satt att sköta cirkusens djur. Det är där han träffar den vackra cirkusryttaren Marlena som är girft med August, den karismatiska med vridna djurtränaren. Han möter även Rosie, en elefant som verkar vara otränbar fram tills Jacob kommer på ett sätt att nå fram till henne.
Water for Elephants är belyst med en underbar känsla för tid och rum. Den berättar om en kärlekshistoria mellan två personer som övervinner otroliga odds i en värld där kärlek är en lyx som få har råd med.


KOMMENTARER


Namn:
V.I.P?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: