TURKIET

Semestern har varit underbar :D
Kom hem runt 5 inatt. Och dagen har spenderats med amandra.

Drar lite snabbt om hur jag har haft det i veckan.
Jag kommer säkert lägga ut fler bilder och berätta vad som har hänr och så :)


LÖRDAG.
Klev upp runt 8.
Farfar kom och hämtade oss och vi åkte till landvetter. Det var mycket nervöst. Första gången som jag skulle flyga. Men allt gick bra. Och det var nästan chockerande varmt när vi kom ut fårn flygplatsen i Turkiet. Buss till hotellet och sen upp och sova. Rummet vi först fick var sämst. Jag grät. Duschen funkade inte, vi hade inga täcken (:O) vi fick ingen nyckel till någon förvaringbox, lampan på balkongen var trasig och dörrhandtagen var jätte dåliga. Men vi somnade väl tillslut.
-

det var en härlig känsla att flyga

SÖNDAG.
På morgonen när vi hade vaknat till så knackade det på dörren. Det var ägaren till hotellet som ursäktade sig och sa att vi hade fått fel rum. Så vi fick packa ihop våra grejer och byta. Så glad jag blev då kan ajg säga ;) Jag hade nog inte klarat en vecka i det skit rummet vi fick från början. Det andra rummet var perfekt. Allt fungerade som det skulle. Turkaran äter väldigt konstig fruksot. Nästan bara grönsaker och sen någon brödskiva. Men det var väldigt gott.
Vi använde söndagen till att kolla runt lite på hotellet, ligga vid poolen, handla lite mat och så. Värmen var härlig härlig :D
såhär såg det ut precis utanför hotellet

MÅNDAG.
Vi pratade lite med receptionisten om vägen till stranden, och när vi hade förstått hur vi skulle gå så gav vi oss iväg. Christ vilken fin strand, och det kändes som paradiset. Vi doppade fötterna i medelhavet och bara gottade oss i solen. Redan andra dagen hade jag fått lite färg ;)

jag och mamma med fötterna i medelhavet ;)

TISDAG.
Maria fyllde 19 år. GRATTIS <3 Vi beställde en utflykt till Malavgatfloden, om man hade tyr så kunde man se sköldpaddor. Men det gjorde vi tuvär inte. Det var ltie speciellt där floden rann ut, för på ena sidan så kunde man bada i medelhavet med en temperatur upp till 15 grader. och på andra sidan så kunde man bada i floden som innehöll sötvatten, där var tempen ca 8 grader. Det var lite coolt ;) Solen stekte på bra mitt på dagen och när vi skulle åka hem så satt den en het kille mittemot mig. hehe, ja det var lite kul ;) När vi hade kommit tillbaka på hotellet så hade jag brännt upp ena armen och jag såg hur rolig ut som helst i ansiktet för jag hade haft solglasögon på mig så jag hade en bränna efter dom x'D På kvällen åt vi tacobuffe på hotellet och pratade med andra gäster, det var kul. Sen bjöd dom på trolleri uppvisning ;)

varmt och skönt i solen

ONSDAG.
Efter frukosten så gick vi upp och vilade lite, och klockan tolv så skulle vi följa med Leila (en som jobbade på hotellet) till stranden. Och på vägen dit så visade hon oss vart dom flesta bra markenaderna var. Och när hon var med oss så fick vi bättre pris på grejerna eftersom hon kände dom flesta ;) Så jag köpte en handduk för 20 TYL och en t-shirt för 15 TYL - kämpebra (hon är norsk, så man fick ju spetsa öronen riktigt för att hänga med på vad hon sa, men det gick bra) Vi träffade hennes kille på stranden också. Han hette Memmet. Han var jätte rolig för när han fick veta att vi va svenskar så sa han" Hejja sverige, jävla tyskland" haha. Det lät så kul. En mycket bra dag var detta. Fick lära mig mycket om Side och Turkiet när vi gick där med Leila.

hönor, kycklingar, tuppar (?)

TORSDAG.
Även denna dag gick vi med Leila till stranden, tog en liten tur förbi marknaden igen. Så köpte vi ett guldkors till morfar för ett väldigt bra pris, och det var äkta. ;) Sen gjorde jag, mamma och mia varsin henna tatuering. Mamma gjorde en yingyang och Maria gjorde ett hjärta som det stod "Andreas" i, så alla turkar kom fram och frågade om det var hennes namn. Sen fick hon en sån snygg bränna på benen också. HAHAHAH så vi skratta på kvällen ;)

min henna tatuering (ignorera mina fula orakade ben tack x'D)

FREDAG.
Vi hade inte sett så mycket av själva Side under veckan. Så idag bestämde vi oss för att ta strandpromenaden in till gamla side och titta på ruinerna. Men gud så jobbigt det är när alla kommer fram och stoppar en och vill att man ska kolla på deras meny eller titta i deras butik. För det mesta skakde vi bara på huvudet och gick förbi, men en del gav ju inte upp. Så vi fick stå utanför nån resturang och tjata med nån kille, till slut fick vi fortsätta vidare. När vi äntligen hade gått hela biten så kom vi fram till ruinerna, det var väldigt fint faktiskt. Vi traskade runt där ett tag sen såg jag något roligt och skrek till "TITTA KAMELER!" haha så då spran vi dit och skulle ta kort. Då kom det några tukrar igen och sa att vi fick sitta på dom. Sen reste dom sig upp (kamelerna altså) och så bröjade turkarna gå. Men vi bara "no money, no money" så då fick vi gå av igen. Hehe. Men då har man gjort det också. Sen när vi kollat runt i gamla side så tog vi oss tillbaka till stranden och träffade Lelia igen, vi blev riktigt bra kompisar fakitkst. Bytta adresser och sånt. Så vi ska fortsätta hålla kontakten :)

haha, ja det var faktiskt lite läskigt där uppe

LÖRDAG.
Vi gjorde oss mest iordning för hemresan, packade väskorna, städade rummet. Sen låg vi och stekte nere vid poolen i några timmar. Gött att känna solen på sin hud. Så varm och Go. Jag tror faktikst att vi hade över 30 grader varje dag :) Det är inte illa. ÅÅÅH det gick i omgångar. Först ville jag åka hem sen ville jag stanna kvar en vecka till. Så många fina minnen som vi har med oss tillbaka hem. Och sovenirer för den delen. Veckan har vart underbar. Och allt som har hänt kan ajg ju såklart inte få med här, och det blir svårt att få ner det i skriven text. Men jag kommer aldrig att glömma det i alla fall

hemma på svensk mark igen

KOMMENTARER


Namn:
V.I.P?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: